SUMRU » STERNA HIRUNDO » COMMON TERN



Bütün Sumrular (Sterninae) martılardan daha zarif ve genellikle de küçüktürler. Uçarken, uzun ve ince kanatları geriye doğru kıvrılır. Uçuş anında gövdesi, kanat hareketlerine uyumlu olarak yukarı aşağı oynar. Gagası ince ve sivri, kuyruğu çatallıdır. Havada asılı durur, başını öne eğerek balık arar. Suya dalarak yakaladığı canlı balıklarla beslenir. Deniz kıyısı, göller ve akarsu kenarlarında yuva yapar. Büyük koloniler oluşturur. Deniz kırlangıçları koloniler halinde ürerler ve rahatsız edilmedikleri yuvalama bölgelerine ihtiyaç duyarlar. Ancak turistlerin onların üreme dönemlerinde kıyıları işgal etmeleri ile gün geçtikçe üremeleri zorlaşmaktadır. 
*Kaynak: trakus.org