GUGUK » COMMON CUCKOO » CUCULUS CANORUS



Guguk Kuşu baskın olan gri donu ilk bakışta erkek bir atmacayı andırır. Kuyruğu uzun ve basamaklı kanatları sivridir. Genellikle dişi kuşlar kızıl kahverengi donunun alt tarafı enine sık çizgilidir. Dişisi erkeğinden kızıl göğüs kuşağıyla ayrılır. Genci her iki donda da olabilir, ensesindeki açık renkli leke ile ayrılır. Kırlar, bozkırlar, ormanlar, park ve bahçeler, tundra ve turbalıklar, fundalıklar, bataklıklar ve kumullar belli başlı yaşam alanlarıdır. Guguk kuşları için ideal üreme habitatı, saz yatakları ve ağaçların olduğu yerlerdir. Çoğu zaman böcek ve tırtıllarla beslenirler. Birçok kuşa tatsız olan, tüylü tırtıllarla böcekleri özellikle tercih ederler. Zaman zaman kertenkele, yılan, kuş ve küçük kemiricilerle de beslendikleri görülmüştür. 
*Kaynak: trakus.org